úterý 14. dubna 2015

Usmíření Ježíše Krista a proroctví roku 2015



(Planety jsou Inteligence - pojmenované po řeckých bozích)


Bůh konal vždy skrze určitý řád a vzor. Proto také ustanovil oběhy planet a sluneční i měsíční jevy. 


Měsíc - Adam (Thovt) a Slunce - Ježíš Kristus (Horus)


V souladu s tímto dokonalým řádem kráčel i liturgický posvátný rok, jenž byl několikrát v průběhu dějin zjeven lidem. 

V době Mojžíše byl Izraeli nařízen posvátný kalendář se speciálními svátky, jež ukazovaly "Plán Spásy" našeho Boha.



V jeden z největších okamžiků roku - židovskou Velikou noc, si Židé připomínali obětování beránků ve starověkém zajetí v Egyptě, záchranu života skrze tuto krev, jimiž byly potřeny domy věřících,  a zabití všech egyptských prvorozených, kteří ochráněni nebyli.

Tuto symbolickou pesahovou událost si připomínají i křesťané v příběhu Ježíše Krista. Ten se sám o sobě stal obětovaným velikonočním Beránkem - když byl během tohoto židovského svátku obětován v Jeruzalémě. 



Veliký Pátek - Veliká noc - začala při Poslední večeři, když se setmělo. Židé počítají den od setmění do setmění. 

O půlnoci (tedy okolo 3.hodiny Veliké noci) se Ježíš Kristus odebral do Getsemanské zahrady, kde pod obrovským krvavým Měsíce vykonal své Usmíření. Tam, v zahradě, na něj byly naloženy všechny hříchy světa, které musel donést až na vrchol Golgoty. 

Tento proces, který Lukáš v evangeliích popisuje jako tak bolestivý, že mu ze všech pórů tekla krev, byl prvním tajemstvím našeho Vykoupení. Je symbolizován krví - vodou, kterou pijeme při eucharistii/večeři Páně.



Při samotném Ukřižování (jež se odehrálo téhož dne) došlo k ještě tajemnějšímu jevu. Kristus obětoval své tělo a došlo k děsivému zatmění Slunce. 

Během jednoho dne - vrcholného židovského svátku a vrcholné události křesťanských dějin, došlo ke spojení zatmění měsíce i zatmění slunce. 



Bůh stvořil naší sluneční soustavu jako dokonalý hodinový systém, jenž pomocí významných Znamení ukazuje důležité dějinné události a zlomy.

Krvavé měsíce a jejich úkaz během židovských svátků podle izraelského národa znamenalo OMEN - jakýsi TOKEN od Nebeského Otce.




Nyní se vrací v děsivé sérii během let 2014 a 2015. Dochází po 2000 tisíci letech k nachýlení doby, kdy se vrátí Mesiáš na Zem?

Podle Pánových slov máme pozorovat nebeská znamení i znamení na zemi, abychom poznali, kdy se blíží ta doba. V příštím díle rozeberu tyto předpovědi (především ty astronomické!) a dozvíte se více... 




Jakub Sobek
(Budu rád, pokud si mě přidáte na FB a Googlu)






Žádné komentáře:

Okomentovat